Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl72g651kcal0g0g72.3g0g
Vesi2409g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g53g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2457g8432kcal250.4g1720.2g29.5g86g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g18164kcal500.8g3440.4g203.6g172g
Valittu annoskoko5040g9082kcal250.4g1720.2g101.8g86g
Annoskoko puolitettuna2520g4541kcal125.2g860.1g50.9g43g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156263