Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl41g365kcal0g0g40.5g0g
Tomaattisose tomaattipyree 45g34kcal2g5.8g0.1g0.5g
Ketsuppi, Heinz60g62kcal0.5g14.5g0.1g0.7g
Chili mausteseos, Old El Paso24g67kcal1.9g11.8g1.4g0g
Kanaliemi rainbow 1 L2403g1201kcal96.1g24g96.1g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g601g745kcal18g153.8g1.2g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g751g308kcal10.5g60.8g2.3g0g
Timjami 1.5g4.2kcal0.1g0.4g0.1g0.6g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g45g68kcal7.2g0.5g4.1g0g
Aito nakki HK (500g)901g2163kcal108.1g27g180.2g0g
Persilja 18g4.9kcal0.2g0.2g0g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g10125kcal493.2g612g652.8g11.6g
Valittu annoskoko5040g5062kcal246.6g306g326.4g5.8g
Annoskoko puolitettuna2520g2531kcal123.3g153g163.2g2.9g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460