Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1197g551kcal38.3g57.5g18g0g
Hiiva, 50g120g73kcal15.7g1.3g0.5g0g
Sokeri 335g1361kcal0g334.9g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g24g75kcal2.6g14.4g1.7g6.7g
Kananmuna 50g(kpl)120g151kcal13.2g0.4g10.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2634g9037kcal268.4g1843.6g31.6g92.2g
Voi 359g2605kcal4.3g1.4g292g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g239g766kcal40.7g110.1g18g41.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g29236kcal766.4g4727.2g745.2g281.6g
Valittu annoskoko5040g14618kcal383.2g2363.6g372.6g140.8g
Annoskoko puolitettuna2520g7309kcal191.6g1181.8g186.3g70.4g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726