Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa1050g179kcal4.2g26.2g6.3g7.3g
Miniluumutomaatti, annos 250g750g150kcal4.5g24.7g2.2g0g
Purjosipuli 600g137kcal10.9g14.4g1.2g12.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Maa-artisokka 1200g547kcal6g98.4g2.4g48g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)600g360kcal6g27g24g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa240g720kcal55.2g0g55.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g4521kcal180.8g452.8g185g165.8g
Valittu annoskoko5040g2260kcal90.4g226.4g92.5g82.9g
Annoskoko puolitettuna2520g1130kcal45.2g113.2g46.3g41.5g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090