Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1414g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 566g3956kcal3.7g0g445.7g0g
Mineraalisuola keskiarvo 9g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 919g3154kcal93.7g643.4g11g32.2g
Kananmuna kuoreton 933g1331kcal116.7g2.8g95.7g0g
Sokeri 453g1837kcal0g452g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g11g41kcal0.4g9g0.4g0g
Rypsiöljy 198g1751kcal0g0g198g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 537g4726kcal3.3g2.1g531.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g33592kcal435.6g2218.6g2565.4g64.4g
Valittu annoskoko5040g16796kcal217.8g1109.3g1282.7g32.2g
Annoskoko puolitettuna2520g8398kcal108.9g554.7g641.4g16.1g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632