Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 1680g2384kcal294.7g0g134.2g0g
Paprika punainen 210g62kcal2g9.5g0.8g4g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g1400g5180kcal63g434g350g51.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 700g449kcal22.4g33.7g24.5g0.1g
Sipuli (kuorittu)525g142kcal6.8g25.2g1.1g8.9g
Kananmuna 50g(kpl)525g662kcal57.8g1.6g47.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g17756kcal893.4g1008g1115.8g129.6g
Valittu annoskoko5040g8878kcal446.7g504g557.9g64.8g
Annoskoko puolitettuna2520g4439kcal223.4g252g279g32.4g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609