Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 2341g765kcal14.5g130.2g4.7g59.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 1681g1280kcal31.6g260.5g3.4g16.8g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Kasvisliemikuutio 44g134kcal4.2g5.9g10.3g0.7g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 12g34kcal1.3g4.6g0.4g3.2g
Basilika, kuivattu 6g15kcal0.9g1.2g0.2g2.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400g132kcal13.2g19.6g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 120g208kcal9.1g2.8g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g5410kcal164.4g897.2g76g180.4g
Valittu annoskoko5040g2705kcal82.2g448.6g38g90.2g
Annoskoko puolitettuna2520g1352kcal41.1g224.3g19g45.1g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242