Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 79g321kcal0g79.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 122g417kcal12.4g85.1g1.5g4.3g
Voi 89g642kcal1.1g0.4g72g0g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 125g48kcal0.2g10.2g0.1g1.9g
Kananmuna 50g(kpl)31g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Maito, Kevyt47g22kcal1.5g2.2g0.7g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1010g3069kcal37.8g375.6g154.4g12.4g
Valittu annoskoko505g1534kcal18.9g187.8g77.2g6.2g
Annoskoko puolitettuna253g767kcal9.5g93.9g38.6g3.1g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478