Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 321g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)401g1284kcal40.1g252.8g9.2g56.2g
Vehnäjauho puolikarkea 261g895kcal26.6g182.6g3.1g9.1g
Voi 40g291kcal0.5g0.2g32.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 642g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi642g2247kcal38.5g487.9g10.9g14.8g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 2729g924kcal83.5g133.7g2.7g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10112g11282kcal378.4g2114.4g117g160.2g
Valittu annoskoko5056g5641kcal189.2g1057.2g58.5g80.1g
Annoskoko puolitettuna2528g2820kcal94.6g528.6g29.3g40.1g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089