Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 97g334kcal9.9g68.1g1.2g3.4g
Sokeri 80g323kcal0g79.4g0g0g
Voi 47g339kcal0.6g0.2g38g0g
Kananmuna 50g(kpl)56g71kcal6.2g0.2g5g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g131g122kcal3.1g17g4.3g0g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.9g7.5kcal0g1.9g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g3.7g13kcal0g3.1g0g0g
Mustikka metsä- 90g40kcal0.4g5.7g0.5g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1014g2499kcal40.6g352g98g12.8g
Valittu annoskoko507g1250kcal20.3g176g49g6.4g
Annoskoko puolitettuna254g625kcal10.2g88g24.5g3.2g
Arvot/100g100g246kcal4g34.7g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432308