Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali317g67kcal3.8g10.8g0.6g6.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha67g111kcal12.7g0g6.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g2g0.1g0.8g
Sipuli 10g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 8.3g25kcal0g6.2g0g0g
Oivariini, 60 (100g)2.5g14kcal0g0g1.5g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)2.5g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1017g462kcal34g39.6g17.8g15.4g
Valittu annoskoko508g231kcal17g19.8g8.9g7.7g
Annoskoko puolitettuna254g116kcal8.5g9.9g4.5g3.9g
Arvot/100g100g45kcal3.3g3.9g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055