Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 197g76kcal2g13.6g0.4g4.9g
Vesi141g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g3.1g10kcal0.1g0.6g0.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Rypsiöljy rainbow1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g51g152kcal10.6g0.5g10.6g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g56g33kcal2.3g2.7g1.4g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g14g48kcal2.8g0g4.1g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g17g34kcal1.4g0.5g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1017g744kcal39.2g38.6g43.4g10.8g
Valittu annoskoko509g372kcal19.6g19.3g21.7g5.4g
Annoskoko puolitettuna254g186kcal9.8g9.7g10.9g2.7g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589