Mansikkahyytelökakku

Tein ohjeen mukaisen kakun pieneen irtopohjavuokaan, mutta täytettä tuli turhan paljon.

Kannattaa siis tuplata keksien määrä ja tehdä kakku normaalikokoiseen vuokaan.

Hienonna keksit ja sekoita niihin muutama lusikallinen pilttiä tai muuta vähäsokerista marja- tai hedelmäsosetta.

Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (reunat kannattaa kelmuttaa).

Seos on aika tahmaista ja huonosti levittyvää, joten sormiin kannattaa hieroa tilkka öljyä, niin homma sujuu helpommin.

Vatkaa vaniljavaahto ja sen sekaan rahka sekä tuorejuusto.

Lisää survotut mansikat ja mausta.

Itse lisäsin steviaa, vaniljaa myllystä sekä hienonnettua sitruunamelissaa.

Purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan, lisää hieman vettä.

Kuumenna kiehuvaksi ja liota liivate (itse käytin 4tl liivatejauhetta, olisi saanut olla enemmän, koska puolet ) nesteeseen.

Lisää seos hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan ja laita jäkaappiin.

Koristele kakku parin tunnin hyytimisen jälkeen esim.

mansikanpuolikkailla ja sitruunamelissan lehdillä.

Anna hyytyä yhteensä ainakin 4 tunia, mielellään yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive (täysjyvä, kuitu) (Bisca), annos 13.3g50g218kcal4g31g8.5g3g
Piltti, kuningatar28g15kcal0.1g3.8g0.1g0.3g
Flora Vanilla 12%75g143kcal3.4g12g9g0g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g75g48kcal8.2g3g0.2g0g
Mansikka 175g81kcal0.9g14.7g0.4g3.3g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.2kcal0.1g0.4g0g0g
Liivate 6g21kcal5.1g0g0g0g
Philadelphia extra light -tuorejuusto, 5% rasvaa75g75kcal8.2g2.2g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1017g1211kcal60g134.2g43.8g13.2g
Valittu annoskoko509g606kcal30g67.1g21.9g6.6g
Annoskoko puolitettuna254g303kcal15g33.6g11g3.3g
Arvot/100g100g119kcal5.9g13.2g4.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368106