Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 208g50kcal3.7g4.5g0.6g4.7g
Vesi, vesijohtovesi 208g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g2.1g2.1kcal0g0.4g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl42g149kcal0.8g1.3g15.8g0g
Valkopippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa42g125kcal9.6g0g9.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g6.2g46kcal0.1g0.1g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1017g745kcal28.4g13g62g9.6g
Valittu annoskoko509g372kcal14.2g6.5g31g4.8g
Annoskoko puolitettuna254g186kcal7.1g3.3g15.5g2.4g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370130