Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer100g515kcal3.9g56g30g5.3g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu110g139kcal12.1g0.3g9.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 114g390kcal11.6g79.6g1.4g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1017g4229kcal57.6g442.4g245.2g18.6g
Valittu annoskoko509g2114kcal28.8g221.2g122.6g9.3g
Annoskoko puolitettuna254g1057kcal14.4g110.6g61.3g4.7g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834