Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio2800g1484kcal89.6g126g70g0g
Kananmuna kuorineen punnittu544g685kcal59.8g1.6g49g0g
Voi, 1 tl, 5 g200g1460kcal2g2g160g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1300g4461kcal132.5g910g15.6g45.5g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Hunaja 160g529kcal0.8g129.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Ruokasuola jodioitu 26g0.7kcal0.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10173g17507kcal574g2399.6g589.2g91.4g
Valittu annoskoko5086g8754kcal287g1199.8g294.6g45.7g
Annoskoko puolitettuna2543g4377kcal143.5g599.9g147.3g22.9g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172011