Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 479g3475kcal5.7g1.9g389.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai997g3488kcal119.6g707.5g20.9g29.9g
Sokeri 489g1984kcal0g488.2g0g0g
Leivinjauhe 19g34kcal1g7.2g0g0.1g
Ruokasooda 19g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g77kcal0g19g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 383g115kcal11g13.8g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 105g150kcal13.2g0.3g10.8g0g
Raparperi 1150g387kcal7.9g63.2g1.1g16.1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 383g507kcal10.1g12.3g46g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g479g288kcal47.9g20.6g1.4g0g
Sokeri 326g1322kcal0g325.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 211g301kcal26.4g0.6g21.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g29g115kcal0g28.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10176g24485kcal485.6g3377.2g983.4g92.2g
Valittu annoskoko5088g12242kcal242.8g1688.6g491.7g46.1g
Annoskoko puolitettuna2544g6121kcal121.4g844.3g245.9g23.1g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574