Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.9g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g4.7g1.6kcal0.2g0.2g0g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g12g7.6kcal1.3g0.5g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g11g38kcal1.3g7.7g0.2g0.3g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g5.9g42kcal0.1g0.1g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g293kcal6.8g42.6g10.6g0.6g
Valittu annoskoko51g147kcal3.4g21.3g5.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna26g73kcal1.7g10.7g2.7g0.2g
Arvot/100g100g287kcal6.7g41.7g10.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329