Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer10g52kcal0.4g5.6g3g0.5g
Voi 10g73kcal0.1g0g8.1g0g
Sokeri 8.5g35kcal0g8.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu11g14kcal1.2g0g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.2g8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g424kcal5.8g44.2g24.4g1.8g
Valittu annoskoko51g212kcal2.9g22.1g12.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna26g106kcal1.5g11.1g6.1g0.5g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.4g24g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834