Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g8.4g38kcal0.6g5.7g1.4g0.3g
Voi (perinteinen meijerivoi)3g22kcal0g0g2.4g0g
Vadelma 8g3.3kcal0.1g0.3g0.1g0.3g
Maitorahka (Pirkka)12g7.7kcal1.4g0.5g0g0g
Vispikerma Flora 20%9g21kcal0.3g0.5g1.9g0g
Liivatelehti, gelatiini0.7g2.3kcal0.6g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g0.7g2.8kcal0g0.6g0g0g
Mustikka metsä- 9g4kcal0g0.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g201kcal6g16.4g11.8g1.8g
Valittu annoskoko51g101kcal3g8.2g5.9g0.9g
Annoskoko puolitettuna26g50kcal1.5g4.1g3g0.5g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214739