Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g20g65kcal3.2g13.5g0.6g2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g10g36kcal1.4g5.9g0.7g0.9g
Ohrasuurimo 10g32kcal0.8g6.3g0.2g0.8g
Oivariini, 60 (100g)1.2g6.9kcal0g0g0.7g0g
Tattarisuurimo / -jauho 10g32kcal1.2g6g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana102g344kcal13.2g63.4g4.8g8.6g
Valittu annoskoko51g172kcal6.6g31.7g2.4g4.3g
Annoskoko puolitettuna26g86kcal3.3g15.9g1.2g2.2g
Arvot/100g100g336kcal12.9g61.9g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810