Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 18g27kcal3.4g0g1.5g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl5.9g18kcal0.5g3.2g0.3g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl0.5g4.6kcal0g0g0.5g0g
Jäävuorisalaatti, rapea3.9g0.4kcal0g0g0g0g
Tomaatti 10g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima5.9g23kcal1.7g0g1.8g0g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g3.9g1.6kcal0.1g0.4g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2g0.5kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana103g154kcal11.6g8.4g8.2g0.4g
Valittu annoskoko52g77kcal5.8g4.2g4.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna26g39kcal2.9g2.1g2.1g0.1g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.2g8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=394760