Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 6.3g4.8kcal0.1g1g0g0.1g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 6.3g45kcal0g0g5g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.7g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)6.3g7.9kcal0.7g0g0.6g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g6.3g38kcal1.3g0.4g3.4g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.5g8.4kcal0g2g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Puolukka 13g4.9kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana103g307kcal4.4g30.8g18.2g0.8g
Valittu annoskoko52g154kcal2.2g15.4g9.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna26g77kcal1.1g7.7g4.6g0.2g
Arvot/100g100g298kcal4.3g29.8g17.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81866