Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g12g29kcal2.1g0g2.2g0g
Lanttu 16g4.5kcal0.2g0.7g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 4.7g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 3.9g3kcal0.1g0.6g0g0g
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g1.1g1.3kcal0g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana103g80kcal4.8g3.6g4.6g0.8g
Valittu annoskoko51g40kcal2.4g1.8g2.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna26g20kcal1.2g0.9g1.2g0.2g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059