Herkullinen mutta lihottava kakku

Kiehauta vesi ja lisää kaakaojauhe, Jätä jäähtymään.

Yhdistä kuivat aineet ja jätä sivuun.

Lisää kuiviin aineisiin vielä 2 tl soodaa (en löytänyt listasta)

vatkaa pehmennetty voi ja sokeri yhteen.

Lisää yksitellen kananmunat (4 kpl)

Lisää vuorotellen kaakao-vesi ja kuivat aineet.

paista kerrokset yksitellen irtopohjavuoassa (täten tulee nätimpi ja helpompi kasata n 18 minuuttia tai kunnes tökkäät tikun keskelle ja se tulee puhtaana pois.

Anna jäähtyä

vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää 1 levy sulatettua pandan valkosuklaata

kokoa kakku laittamalla täytettä 2 väliin.

lämmitä kuohukerma lähes kiehumispisteeseen ja lisää 2 levyä pandan valkosuklaata ja 50g voita.

Anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle.

Kermoita kakun reunat haluamallasi tavalla.

Vaivaa vaativa mutta kaiken vaivan arvoinen!

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Bluemoon
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.7g6.5kcal0.3g0.2g0.4g0.5g
Vesi8.6g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 4.5g24kcal0g0g2.7g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g3.1g4.5kcal0.4g0g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Flora vispi 20%7.8g17kcal0.2g0.4g1.6g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g6.1g34kcal0.5g3.4g2.1g0g
Kuohukerma1.6g5.3kcal0g0g0.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.8g5.7kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana103g327kcal4.4g38.2g16.6g1.6g
Valittu annoskoko52g164kcal2.2g19.1g8.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna26g82kcal1.1g9.6g4.2g0.4g
Arvot/100g100g316kcal4.3g36.9g16.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=186333