Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g26g84kcal2.6g16.6g0.8g2g
Pellavansiemen kokonainen 2.4g12kcal0.5g0g1g0.6g
Cashewpähkinä 3.4g19kcal0.7g0.6g1.6g0.1g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)15g4.8kcal0.5g0.7g0g0g
Puolukkahillo 4.3g5.9kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana104g253kcal8.6g38.6g6.8g5.4g
Valittu annoskoko52g126kcal4.3g19.3g3.4g2.7g
Annoskoko puolitettuna26g63kcal2.2g9.7g1.7g1.4g
Arvot/100g100g244kcal8.3g37.3g6.6g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141