Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 27g94kcal2.8g19.1g0.3g1g
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.3g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kauralese 3.1g11kcal0.6g1.4g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana104g211kcal7g41.2g1g3.2g
Valittu annoskoko52g106kcal3.5g20.6g0.5g1.6g
Annoskoko puolitettuna26g53kcal1.8g10.3g0.3g0.8g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248