Askon piirakka

1 voitaikina
3dl vehnäjauhoja
125g margariinia
5 rkl vettä
tee kaksi annosta
nypi voi ja jauhot lisää vesi pyöritä palloksi ja laita noin tunniksi jää kaappiin.

Kauli molemmat levyksi.

Tee peruna muusi tai käytä jauhetta
paista sipuli ja jauheliha lisää mausteet maun mukaan ja flora ruokakerma.

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Voitele vuoka laita toinen kaulittu taikina vuuan pohjalle niin että reuna peittyy laita peruna-jauhelihaseos ja päälle toinen voitaikina levy.

Voitele munalla ja laita uuniin 200 astetetta ja noin 30-40min kunnes väri on kauniin vaaleanruskea.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2217 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Margariini, Pirkka3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.5g0kcal0g0g0g0g
Perunamuusi19g15kcal0.3g2.3g0.5g0.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha9g16kcal1.8g0g0.9g0g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.6g5.6kcal0g0g0.6g0g
Kerma (Flora kevyt ja paksu 4 %), annos 100g4.7g2.8kcal0g0.2g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana104g192kcal6g18g10.2g1g
Valittu annoskoko52g96kcal3g9g5.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna26g48kcal1.5g4.5g2.6g0.3g
Arvot/100g100g185kcal5.8g17.3g9.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182468