Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g36g32kcal2.7g0.3g2.2g0g
Sokeri 38g155kcal0g38.2g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)23g86kcal0.1g1.5g9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 78g268kcal8g54.6g0.9g2.7g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g210g72kcal0.4g14.9g0.6g3.8g
Sokeri 11g44kcal0g10.8g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.5g5.5kcal0.1g1.2g0.1g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g75g53kcal9g3g0.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl30g102kcal0.6g0.9g10.5g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1020g1656kcal42.2g256g47.4g13g
Valittu annoskoko510g828kcal21.1g128g23.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna255g414kcal10.6g64g11.9g3.3g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.1g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500