Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer100g516kcal3.9g56.1g30.1g5.3g
Voi 100g727kcal1.2g0.4g81.5g0g
Sokeri 85g346kcal0g85.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu110g139kcal12.1g0.3g9.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 114g391kcal11.6g79.8g1.4g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1020g4239kcal57.6g443.4g245.8g18.6g
Valittu annoskoko510g2120kcal28.8g221.7g122.9g9.3g
Annoskoko puolitettuna255g1060kcal14.4g110.9g61.5g4.7g
Arvot/100g100g416kcal5.6g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834