Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali287g61kcal3.4g9.8g0.6g6g
Viinietikka 12g2.5kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 3.3g30kcal0g0g3.3g0g
Sokeri14g58kcal0g14.3g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g72g16kcal0.7g3.2g0g1.4g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 1g2.4kcal0.1g0.2g0g0.4g
Mustapippuri 0.5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1020g341kcal8.6g55.6g7.8g15.8g
Valittu annoskoko510g170kcal4.3g27.8g3.9g7.9g
Annoskoko puolitettuna255g85kcal2.2g13.9g2g4g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.5g0.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649