Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen31g8kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.8g0g0.3g
Tuore chili (Oma), annos 20g3.1g1.4kcal0.1g0.3g0g0g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)3.8g8.7kcal0.7g0.5g0.4g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g3.1g1.5kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka9g7.7kcal0.3g1.8g0.1g0.1g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g63g203kcal15g30.7g0.6g7.5g
Tomaatti, tuore125g25kcal0.8g4.8g0.4g1.8g
Paprikajauhe 0.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1020g584kcal35.2g82g9.4g21g
Valittu annoskoko510g292kcal17.6g41g4.7g10.5g
Annoskoko puolitettuna255g146kcal8.8g20.5g2.4g5.3g
Arvot/100g100g57kcal3.5g8g0.9g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321936