Banaanikakku

Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Peikkis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 25g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Punaherukka 42g24kcal0.6g3.1g0.2g2.1g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%84g50kcal2.7g5.9g1.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 25g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.7kcal0g1.7g0g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 52g281kcal0.5g0.4g31.4g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g155g130kcal1.7g28.3g0.6g2.8g
Fariinisokeri29g119kcal0g29.3g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl13g73kcal2.6g0.7g6.3g1.5g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)82g261kcal11.3g47.3g2.6g10.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1020g2021kcal50.2g235.4g94.8g33.2g
Valittu annoskoko510g1011kcal25.1g117.7g47.4g16.6g
Annoskoko puolitettuna255g505kcal12.6g58.9g23.7g8.3g
Arvot/100g100g198kcal4.9g23.1g9.3g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65218