Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 9g7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Siirappi, tumma71g228kcal0.1g52.8g0g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 33g118kcal5.9g14.9g2.5g5.7g
Ruisjauho kokojyväjauho 33g100kcal2.9g18.2g0.6g4.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)48g182kcal5.6g37g1.1g6.9g
Vehnäjauho puolikarkea 125g430kcal12.8g87.8g1.5g4.4g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g187g58kcal5.6g7.9g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1021g2247kcal68.2g437.4g12.2g44.4g
Valittu annoskoko511g1124kcal34.1g218.7g6.1g22.2g
Annoskoko puolitettuna255g562kcal17.1g109.4g3.1g11.1g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164666