Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 200g48kcal3.6g4.4g0.6g4.6g
Purjosipuli 40g9kcal0.7g1g0.1g0.8g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Rypsiöljy 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Flora kevyt margariini 40 400g7.5g28kcal0g0.2g3g0g
Kasvisliemi laimennettu 200g19kcal0.6g0.8g1.4g0.1g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g50g120kcal7.5g1.6g10g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1022g578kcal25.6g17.6g43.8g11.2g
Valittu annoskoko511g289kcal12.8g8.8g21.9g5.6g
Annoskoko puolitettuna255g144kcal6.4g4.4g11g2.8g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518