Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen800g206kcal7.2g36.8g3.2g16g
Ketsuppi, Heinz144g148kcal1.3g34.7g0.1g1.7g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Valkopippuri 8g23kcal0.8g3.4g0.2g2.1g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso32g90kcal2.6g15.7g1.9g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1600g2656kcal304g0g160g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g560g543kcal25.8g85.1g2.2g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g1600g384kcal19.2g57.6g1.6g0g
Purjosipuli 200g46kcal3.6g4.8g0.4g4.2g
Oltermanni, perinteinen120g432kcal30g0g34.8g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g20g14kcal0.1g3.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10208g9126kcal791g489g409.4g52.2g
Valittu annoskoko5104g4563kcal395.5g244.5g204.7g26.1g
Annoskoko puolitettuna2552g2282kcal197.8g122.3g102.4g13.1g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795