Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 211g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 14g42kcal0g10.4g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.7g2.5kcal0.3g0.3g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 155g470kcal13.5g85.6g2.9g21.5g
Vehnäjauho puolikarkea 91g313kcal9.3g63.9g1.1g3.2g
Auringonkukansiemen 35g209kcal8.1g4.4g17.4g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1022g2074kcal62.4g329.2g42.8g53.6g
Valittu annoskoko511g1037kcal31.2g164.6g21.4g26.8g
Annoskoko puolitettuna256g519kcal15.6g82.3g10.7g13.4g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525