Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow70g384kcal0.6g0.6g41.9g0g
Kananmuna kuoreton 38g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 68g234kcal6.9g47.7g0.8g2.4g
Leivinjauhe 3.5g6.1kcal0.2g1.3g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 140g50kcal0.2g9.9g0.1g2.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Omenasose makeuttamaton 31g24kcal0.1g5.3g0g0.5g
Margariini, 60%, Rainbow35g192kcal0.3g0.3g21g0g
Sokeri 59g241kcal0g59.3g0g0g
Ruishiutale 63g186kcal5.5g32.7g1.6g8.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1022g2765kcal37.2g320g138.6g28.8g
Valittu annoskoko511g1382kcal18.6g160g69.3g14.4g
Annoskoko puolitettuna256g691kcal9.3g80g34.7g7.2g
Arvot/100g100g271kcal3.6g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324