Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 167g40kcal3g3.7g0.5g3.8g
Purjosipuli 35g8.1kcal0.6g0.9g0.1g0.7g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g2.1g17kcal0g0g1.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 261g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 4.6g14kcal0.4g0.6g1.1g0.1g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g42g71kcal3.2g2.2g5.4g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1022g301kcal14.4g14.8g18g11.6g
Valittu annoskoko511g150kcal7.2g7.4g9g5.8g
Annoskoko puolitettuna256g75kcal3.6g3.7g4.5g2.9g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939