Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi334g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g29g106kcal13.2g11.8g1.8g0g
Maito, Kevyt401g184kcal12.8g19.2g6g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl107g364kcal15g59.9g7.2g11.8g
Vehnäjauho puolikarkea 869g2981kcal88.5g608.1g10.4g30.4g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 64g260kcal0g64.1g0g0g
Nautajauheliha 15%1069g2192kcal192.5g0g160.4g0g
Sipuli (kuorittu)936g253kcal12.2g44.9g1.9g15.9g
Riisi puuroutuva 341g1167kcal20.7g257.6g2.4g7.8g
Kananmuna kuoreton 588g839kcal73.5g1.8g60.3g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml334g501kcal6.7g8.4g50.1g0g
Paprikajauhe 5.3g17kcal0.8g1g0.7g2g
Valkopippuri 2.7g7.6kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Mustapippuri 5.3g15kcal0.6g2g0.2g1.4g
Maustepippuri, annos 1g13g0.4kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10224g17772kcal873.6g2159.8g603.2g140g
Valittu annoskoko5112g8886kcal436.8g1079.9g301.6g70g
Annoskoko puolitettuna2556g4443kcal218.4g540g150.8g35g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420