Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio176g114kcal17.6g7.4g0.5g0g
Voi 70g510kcal0.8g0.3g57.1g0g
Sokeri 60g242kcal0g59.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl70g239kcal1.4g2.1g24.6g0g
Mantelirouhe, 1 rkl42g244kcal8.9g2.2g21.3g4.9g
Kananmuna kuoreton 39g55kcal4.8g0.1g4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g53g63kcal0.3g15.8g0.3g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1024g2955kcal67.6g180.6g215.6g10.4g
Valittu annoskoko512g1478kcal33.8g90.3g107.8g5.2g
Annoskoko puolitettuna256g739kcal16.9g45.2g53.9g2.6g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965