Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g50g10kcal0.7g1.5g0.2g0g
Tomaatti 125g28kcal0.7g4.3g0.4g1.7g
Kurkku 67g7.3kcal0.4g0.9g0.1g0.5g
Sipuli 18g5.5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 33g53kcal0.4g0.5g5.3g1.2g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g128g346kcal23.1g2.6g26.9g0g
Oregano, kuivattu 0.3g1kcal0g0.1g0g0.1g
Paprika keltainen 57g17kcal0.5g2.9g0.1g1.1g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Viinietikka 8.3g1.7kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Valkosipuli 2.7g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1024g1346kcal52.6g28.8g111g10.4g
Valittu annoskoko512g673kcal26.3g14.4g55.5g5.2g
Annoskoko puolitettuna256g337kcal13.2g7.2g27.8g2.6g
Arvot/100g100g131kcal5.1g2.8g10.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512