Kaalikeitto con juurekset ja jauheliha

Tärkeä yksityiskohta on ruskistaa aluksi pilkottu sipuli ja sen verran kaalta kun kohtuudella paistinpannulle mahtuu.

Sen jälkeen kaikki ainekset isoon kattilaan perunat, porkkanat ja varsiselleri tietysti pilkottuina sekä jauheliha sopivan kokoisiksi pieniksi palleroiksi pyöriteltyina.

Vähintään tunnin keittoajan jälkeen voikin sitten ruveta maistelemaan herkullista keittoa.

Suolan ja pippurin kokki on laittanut sekaan varovaisen maistelun myötä.

Reseptissä oleviin maustemääriin ei kannata tuijottaa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2663g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali932g197kcal11.2g31.7g1.9g19.6g
Peruna, keskikokoinen 60g266g160kcal4g34.6g0.3g2.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g266g75kcal1.6g15.8g0.5g6.7g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka266g29kcal2.9g2.9g0.5g2.7g
Sipuli (kuorittu)266g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Soijakastike133g80kcal6.9g12.7g0.1g0g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 266g368kcal49.9g0g18.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g27g194kcal0.3g0.3g21.3g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g27g240kcal0g0g26.6g0g
Maustepippuri, annos 1g2.7g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10240g2828kcal160.6g221.6g140.6g71.8g
Valittu annoskoko5120g1414kcal80.3g110.8g70.3g35.9g
Annoskoko puolitettuna2560g707kcal40.2g55.4g35.2g18g
Arvot/100g100g28kcal1.6g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105691