Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio1756g1141kcal175.6g73.7g5.3g0g
Voi 702g5095kcal8.4g2.8g571g0g
Sokeri 597g2423kcal0g596.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl702g2388kcal14g21.1g245.8g0g
Mantelirouhe, 1 rkl421g2435kcal88.9g22.3g212.8g48.9g
Kananmuna kuoreton 386g551kcal48.3g1.2g39.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g28g112kcal0g27.8g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g527g632kcal2.6g158g2.6g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10240g29556kcal675.6g1806.6g2154.2g103g
Valittu annoskoko5120g14778kcal337.8g903.3g1077.1g51.5g
Annoskoko puolitettuna2560g7389kcal168.9g451.7g538.6g25.8g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965