Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g499g100kcal7.5g15g2.5g0g
Tomaatti 1248g284kcal7g43.1g3.7g17.5g
Kurkku 666g73kcal3.7g9.3g0.7g4.7g
Sipuli 183g55kcal2.3g8.8g0.4g3.1g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 333g528kcal3.7g4.8g53.2g11.7g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g1281g3459kcal230.6g25.6g269.1g0g
Oregano, kuivattu 3.3g10kcal0.4g0.7g0.3g1.4g
Paprika keltainen 566g171kcal5.3g28.9g1.1g11.3g
Oliiviöljy 225g1987kcal0g0g224.6g0g
Viinietikka 83g17kcal0g0.4g0g0g
Mustapippuri 6.7g19kcal0.7g2.5g0.2g1.8g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10240g13462kcal526.6g286.8g1112g104.2g
Valittu annoskoko5120g6731kcal263.3g143.4g556g52.1g
Annoskoko puolitettuna2560g3366kcal131.7g71.7g278g26.1g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512