Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1009g1440kcal126.1g3g103.4g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki1682g1077kcal185g70.6g6.7g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)34g6.7kcal0g2.2g0g0g
Parmesan formaggio da pasta182g830kcal72.7g0g59.9g0g
Leivinjauhe 27g47kcal1.4g10.2g0g0.1g
Manteli 1413g8702kcal339.9g93.2g763g101.7g
Rypsiöljy 141g1249kcal0g0g141.3g0g
Ruokasuola jodioitu 14g0.3kcal0.1g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 236g761kcal68.3g16.5g47.1g72.1g
Seesaminsiemen, kuorineen 188g1270kcal50.6g13g109.3g23.2g
KauraKuitunen (Hirvelä)195g240kcal14g31.4g6.4g136g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10240g31245kcal1716.2g480.2g2474.2g666.2g
Valittu annoskoko5120g15623kcal858.1g240.1g1237.1g333.1g
Annoskoko puolitettuna2560g7811kcal429.1g120.1g618.6g166.6g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385