Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi491g2209kcal31.9g294.5g103.1g15.2g
Mascarpone (250g)982g5125kcal44.2g44.2g530.2g0g
Flora Vanilla 12%1227g2332kcal55.2g196.4g147.3g0g
Sokeri 1043g4234kcal0g1042.1g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g295g189kcal10.3g0.6g73.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g49kcal0g12.1g0g0g
Suolapähkinä 15g88kcal3.7g1.5g7.3g1.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 442g187kcal43.3g1.8g0.4g0g
Vispikerma Flora 20%245g540kcal7.4g12.3g49.1g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g368g2058kcal30.9g202.5g125.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10240g34021kcal453.8g3616g2072.4g32.6g
Valittu annoskoko5120g17010kcal226.9g1808g1036.2g16.3g
Annoskoko puolitettuna2560g8505kcal113.5g904g518.1g8.2g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313