Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 3730g897kcal67.5g82.1g11.2g85.8g
Oliiviöljy 126g1113kcal0g0g125.9g0g
Tonnikala öljyssä 863g1637kcal233.9g0g77.6g0g
Valkosipuli 56g61kcal4.4g9.1g0.3g1.2g
Sitruunamehu, laimentamaton140g29kcal0.4g2.2g0g0.1g
Vesi210g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10248g7475kcal612.4g186.8g430g174.2g
Valittu annoskoko5124g3738kcal306.2g93.4g215g87.1g
Annoskoko puolitettuna2562g1869kcal153.1g46.7g107.5g43.6g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083