Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)18g56kcal2.6g8.2g1.3g3.2g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.7kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Raparperi 250g84kcal1.7g13.7g0.2g3.5g
Kaneli, jauhettu, annos 2g1g2.6kcal0g0.8g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1027g2220kcal34.6g289.8g96.8g18.6g
Valittu annoskoko514g1110kcal17.3g144.9g48.4g9.3g
Annoskoko puolitettuna257g555kcal8.7g72.5g24.2g4.7g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595