Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi603g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)181g36kcal0g11.8g0g0g
Valkopippuri 12g34kcal1.3g5.1g0.3g3.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g965g617kcal33.8g1.9g241.1g0g
Voi 3014g21865kcal35.9g12.1g2450.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton362g76kcal1.1g5.8g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10272g45256kcal144.2g73.4g5383.8g7.2g
Valittu annoskoko5136g22628kcal72.1g36.7g2691.9g3.6g
Annoskoko puolitettuna2568g11314kcal36.1g18.4g1346g1.8g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164